Iskanje ključne besede

Piranski glasbeni oder: RAIVEN

27.09.

T

Gledališče Tartini Piran

ob 19:30

Koncert

T

Člani skupine so:

V sklopu koncertnega cikla "Piranski glasbeni oder" bo Raiven v Gledališču Tartini nastopila s štiričlanskim godalnim kvartetom, v sestavi:

  • Ana Ločniškar - violina
  • Sara Mivšek - violina
  • Anastazija Krenn - viola
  • Kim Kozlevčar - violončelo

Raiven je glasbena alkimistka, ki združuje svetova popa in opere. Svojo umetniško vsestranskost izkazuje kot mezzosopranistka, avtorica besedil in glasbe ter harfistka.

Debi na slovenskem glasbenem prizorišču je doživela z izdajo singla Jadra leta 2014, ki je pristal na njenem prvencu Magenta, za katerega je prejela zlato piščal, slovensko strokovno glasbeno nagrado, ki jo podeljuje Kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke na področju slovenske popularne glasbe. V drugi polovici leta 2018 je v sodelovanju z mednarodnimi producenti in avtorji glasbe v londonskih Metropolis Studios 2019 izdala kratkometražni album REM.

Svojo glasbeno evolucijo je poudarila z nastopi na slovenskem izboru za pesem Evrovizije (EMA) s skladbami Črno bel (2016), Zažarim (2017) in KAOS  (2019). Leta 2021 je na festivalu Popevka zmagala s pesmijo Volkovi. Po spogledovanju z elektro-operno sfero, ki jo je zaznamovala izdaja singla Habanera, je Raiven napovedala svoj kratkometražni Sirene, ki je izšel 17. februarja 2024, s skladbo za evrovizijski oder Veronika.

Vsestranska umetnica je svojo glasbeno pot začela že pri štirih letih. Po končanem šolanju na Konservatoriju Maribor in nadaljevanju na Akademiji za glasbo, kjer je magistrirala z vlogo v baročni operi Georga Friedricha Händla Agrippina in prejela Prešernovo nagrado za svoje študijske dosežke, je Raiven stopila na operne odre. V SNG Opera in balet Ljubljana je debitirala v vlogi Javnega mnenja v opereti Jacquesa Offenbacha Orfej v peklu in se vrnila kot Larina v operi Petra Iljiča Čajkovskega Evgenij Onjegin. V letu 2024 pa  je odpela naslovno vlogo v tango operi Maria de Buenos Aires.

Dejavna je tudi v gledališču. Na gledaliških deskah se je predstavila na odru SNG Nova Gorica v Evripidovi tragediji Trojanke (2018) in v pop-rock muzikalu Povodni mož (2022). Od oktobra 2020 študira psihoanalizo na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani, kar potrjuje njeno stalno strast do učenja in osebnega razvoja.