Vid Valič: Strast, dojenček in rompompom

Prizorišče: Avditorij Portorož

Zvrst: Monokomedija

Datum: 26.12.2023 ob 19.00

Vstopnina: 16 € v predprodaji, na dan predstave 19 €

Opis

Vid Valič si je vedno želel otroka. Vendar ne kar nekega otroka, temveč prav tega, ki ga je dobil sedaj. Zato je tudi čakal tako dolgo, ker je moral pripraviti vse za njegov prihod. Predvsem svoje mentalno stanje, saj ga je čakal šok, da ne bo mogel več ponočevati ali spati 8 do 9 ur v kosu. Pri tem mu je seveda pomagala korona, ki mu je omogočila dopust, ki ga ni želel. Tako je imel prosti čas, ki ga ni potreboval, da je lahko načrtoval svojo prihodnost, ki je ni pričakoval.

In če je prej poskušal živet v stilu »seks, droge in rock n' roll«, je sedaj spremenil svoj način življenja v »strast, dojenček in rompompom«.

V predstavi Vid ugotavlja, kaj imajo skupnega politiki in dojenčki, kako so lahko ženske tako močne, ko morajo biti, in tako krhke, ko moški tega nočemo. Pa še, kako izbereš ime za svojo hčerko, če te preveč ženskih imen spomni na bivše avanturice. Zakaj v šoli za starše predava stand-up komičarka in zakaj je toliko strasti v zvezi ravno takrat, ko ne moreš seksati. Zakaj ne bi proslavljali ženske moči, če jo lahko? Zakaj ne bi častili dojk nosečih žensk, če jih lahko? Zakaj se ne bi delali norca iz politikov, če se lahko? V osebno izpovedni komediji bo Vid iskal odgovore na zgornja vprašanja in vam obenem zaupal tudi, kako uspavati dojenčka v manj kot petih minutah.

Strast, dojenček in rompompom je komedija, ob kateri se boste spomnili na lepe trenutke iz otroštva, starševstva (tudi, če še niste starši), obdobja korone in seksa pred, med in po nosečnosti.